Αυτό επεσήμανε, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα σημειώνονται 7.500 νέα περιστατικά και το 27% των Ελληνίδων θα αρρωστήσει από κάποια μορφή καρκίνου, κάποια στιγμή στη ζωή του. 

Παρόλο που αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί νωρίς, είναι ιάσιμος, δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν όλες οι γυναίκες. Κάθε χρόνο πεθαίνουν 2.200 γυναίκες εξαιτίας της αρρώστιας, αν και, την ίδια στιγμή, καταγράφεται αλματώδης πρόοδος στη θεραπεία.

Όλα αυτά ανακοινώθηκαν, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ», που υλοποίησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, σε συνεργασία με την εταιρία ΤΕΝΑ.

Το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου κράτησε 40 ημέρες. Επισκέφθηκε 12 Δήμους της Αττικής και 3 αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ. Το πρόγραμμα ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και για την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας υλοποιήθηκε για τρίτη χρονιά - φέτος προσφέρθηκαν 2.000 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες σε γυναίκες στο λεκανοπέδιο Αττικής, ειδικά σε υποβαθμισμένες περιοχές, καλύπτοντας τα έξοδα της Κινητής Μονάδας Μαστογραφου για 6 μήνες.

καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια, που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Η έγκαιρη διάγνωση έχει καίρια σημασία για την επιτυχημένη αντιμετώπισή του και για την αποτελεσματική θεραπεία του. Υπάρχουν νησίδες φτώχειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης και μέσα στο λεκανοπέδιο Αττικής. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να πηγαίνει η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου κοντά σε αυτές τις γυναίκες", τόνισε ο κύριος Φιλόπουλος.

Η  υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος Σεβαστή Κατσαμπούρη δήλωσε: "Το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο ως προς την πραγματοποίηση των δωρεάν μαστογραφιών στους Δήμους και στα καταστήματα των αλυσίδων, που το φιλοξένησαν, όσο και ως  προς την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, για το ζήτημα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού".

Η brand manager TENA Retail Greece Αφέντρα Καραμολέγκου ανέφερε: "Εάν υπήρχε όρος στο λεξικό, θα βλέπαμε ότι ΤΕΝΑ σημαίνει νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους. Η εταιρία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σχετικά με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες  γυναίκες και ένα από τα σημαντικότερα είναι αναμφίβολα ο καρκίνος του μαστού. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους, υποστηρίζοντας δράσεις για την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωσή του".