Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί μία κλινικώς σημαντική διατροφική διαταραχή, η οποία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες και είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Σύμφωνα με δεδομένα από τις ΗΠΑ, ο επιπολασμός της σιδηροπενίας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας κυμαίνεται από 9-12%. Πιο συγκεκριμένα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες, το 20% έχει αποθήκες σιδήρου > 500mg, το 40% έχει σίδηρο 100-500mg και το 40% δεν έχει αποθήκες.

Οι αυξημένες απαιτήσεις σε σίδηρο, η ανεπαρκής πρόσληψη σιδήρου, η σημαντική αύξηση των δεικτών φλεγμονής κατά την κύηση και η απώλεια αίματος κατά τον τοκετό, ενδέχεται να συμβάλουν στην εμφάνιση σιδηροπενίας. Οι απαιτήσεις σε σίδηρο αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κύησης, ως αποτέλεσμα της αύξησης της μάζας των ερυθρών της μητέρας, των αυξημένων αναγκών του αναπτυσσόμενου εμβρύου και του πλακούντα, καθώς και της απώλειας αίματος κατά τον τοκετό (1ο τρίμηνο : 0.8 mg, 2ο τρίμηνο 4-5 mg, 3ο τρίμηνο 7.5 mg  (μέσος όρος 4.4 mg/ημέρα)). Δεδομένου του χαμηλού ποσοστού γυναικών με επαρκή αποθέματα σιδήρου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, είναι εμφανές ότι αρκετές γυναίκες θα καταστούν σιδηροπενικές ή θα εμφανίσουν έκδηλη αναιμία κατά τη διάρκεια της κύησης, όπως εξήγησαν οι ειδικοί στο πλαίσιο του συνεδρίου. 

To SiderAL® Folico είναι ένα νέο, καινοτόμο σκεύασμα μεταφοράς και απόδοσης σιδήρου, φυλλικού οξέως και βιταμινών B6, B12, C και D στον οργανισμό και είναι ο νέος σύμμαχος της κάθε γυναίκας κατά την διάρκεια της κύησης. Βάσει της προηγμένης του τεχνολογίας (Sucrosomial iron®), το SiderAL® εξασφαλίζει αυξημένη απορρόφηση, χωρίς τις ενοχλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες των σκευασμάτων σιδήρου (πόνος στο στομάχι, δυσκοιλιότητα, ναυτία κ.τ.λ.), σημαντική βελτίωση των αιματολογικών παραμέτρων, καθώς και λήψη μια φορά την ημέρα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ανεξαρτήτως διατροφής.