Σε άρθρο του επιστημονικού περιοδικού Vaccine αναφέρονται τα ευρήματα μελέτης, που εκπόνησε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Λίνκολν, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά το ένα πέμπτο σε διάστημα δύο μηνών. Οι επιστήμονες ανέλυσαν ιατρικά αρχεία για περίπου 18.000 ενήλικες ασθενείς στη Μ. Βρετανία, που είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο την περίοδο 2001 - 2009 και όλοι οι ασθενείς είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης

Eπειδή το εμβόλιο έχει εύρος προστασίας μόλις έξι μήνες, οι ερευνητές κατάφεραν να συγκρίνουν τον αριθμό των εγκεφαλικών επεισοδίων που συνέβησαν εντός 180 ημερών από τον εμβολιασμό, με τον αριθμό των επεισοδίων μετά τις 180 ημέρες. Διαπίστωσαν άμεση μείωση κατά 55% του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, τρεις ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Αν και ο κίνδυνος άρχισε και πάλι να αυξάνεται σταδιακά, τελικά παρέμεινε κατά 36% μειωμένος μεταξύ τέταρτης και έβδομης ημέρας μετά τον εμβολιασμό. Έκτοτε ήταν 30% χαμηλότερος μεταξύ όγδοης και 14ης ημέρας, 24% μικρότερος μεταξύ 15ης και 28ης ημέρας και 17% μικρότερος μεταξύ 29ης και 59ης ημέρας. Επιπλέον οι ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί σχετικά νωρίς το φθινόπωρο, αποκόμιζαν τα περισσότερα οφέλη ως προς τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Αν και τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ενθαρρυντικά, οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να μελετηθεί και το εξατομικευμένο όφελος ανάλογα με το προφίλ κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου κάθε ασθενή.