Καλά τα νέα για όλους όσοι κοιμούνται όπως τους γέννησε η μαμά τους! Σύμφωνα με νέα μελέτη από το National Institute of Child Health and Human Development και το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, οι άνδρες που κοιμούνται γυμνοί έχουν 25% καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σε σύγκριση με εκείνους που φορούν εσώρουχα. Τα στενά εσώρουχα μπορεί να καταστρέψουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων και να μειώσουν κατακόρυφα τη δυνατότητα απόκτησης παιδιού. Όσον αφορά στην ένδυσή τους την ημέρα, πρέπει να επιλέγουν φαρδιά και άνετα μποξεράκια, ώστε να εξασφαλίζουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα είναι οι όρχεις τους δροσεροί.

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από μελέτη, στην οποία 500 άνδρες συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και έδιναν σε τακτά χρονικά διαστήματα δείγματα σπέρματος, για να καταγράφουν οι ερευνητές διάφορες παραμέτρους της ποιότητάς του. Οι Αμερικανοί επιστήμονες, που πραγματοποίησαν την παρούσα μελέτη, πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους οφείλονται στην υπερθέρμανση των όρχεων, όπου παράγονται τα σπερματοζωάρια.

«Μεταξύ των ανδρών του γενικού πληθυσμού, που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδιά με τις συντρόφους τους, ένας παράγοντας που φάνηκε να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος ήταν το είδος των εσωρούχων που φορούσαν στη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Κάθριν Σάπρα«Η μειωμένη έκθεση στα εσώρουχα αυτά στο κρεβάτι σχετίζεται με μειωμένη κατάτμηση του DNA, ενώ οι βέλτιστες ποιοτικές παράμετροι του σπέρματος παρατηρήθηκαν στους άνδρες που φορούσαν μποξεράκια στη διάρκεια της ημέρας και καθόλου εσώρουχα το βράδυ».

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά τα πλεονεκτήματα του να κοιμάται κάποιος γυμνός. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν κι άλλα:

Καλύτερος ύπνος

Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ύπνου συμφωνούν ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κοιμόμαστε καλύτερα, πιο βαθιά και πιο ήρεμα. Αυτό συμβαίνει διότι η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν κοιμόμαστε και τα εσώρουχα και οι πυτζάμες ζεσταίνουν το σώμα, με αποτέλεσμα να "τρελαίνουν" το εσωτερικό του "θερμόμετρο". 

Απώλεια βάρους

Αν το σώμα μας είναι ζεστό την ώρα του ύπνου, δεν αναπτύσσεται τόση πολύ αυξητική ορμόνη και επηρεάζεται η έκκριση ινσουλίνης. Το σώμα, λοιπόν, όταν ζεσταίνεται, επιλέγει να αποθηκεύει λίπος παρά να καίει. Αυτό εξηγεί γιατί ο ανεπαρκής ύπνος σχετίζεται με την εμφάνιση διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Βελτίωση εξωτερικής εικόνας

Θα δείχνετε νεότεροι ή, τουλάχιστον, θα γεράσετε καλύτερα. Η ίδια αυξητική ορμόνη που βοηθά να κάψετε λίπος, είναι, επίσης, γνωστό ότι συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιγήρανση. Τα κύτταρα "επισκευάζονται" και κηλίδες, σημάδια, ακόμη και ρυτίδες απαλύνονται.

Καλύτερη ερωτική ζωή

Ο ύπνος χωρίς ρούχα "δένει" το ζευγάρι, λέει έρευνα, η οποία έδειξε ότι το 57% όσων κοιμούνται γυμνοί είναι πιο ευτυχισμένοι με τους συντρόφους τους. Εξτρα bonus: Όταν κοιμάστε γυμνοί η επαφή των γυμνών κορμιών πυροδοτεί την τρυφερότητα αλλά και το πάθος.

Αποφυγή μολύνσεων

Τα εσώρουχα και δη τα συνθετικά και οι πυτζάμες μας κάνουν να ιδρώνουμε και, κατ' επέκταση, να είμαστε πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις. Το μυστικό, σύμφωνα με τη Dr Sarah Brewer, είναι να διατηρούμε την ευαίσθητη περιοχή δροσερή, καθαρή και "αεριζόμενη" το βράδυ.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Όποιος δεν κοιμάται με εσώρουχα κάνει οικονομία, καθώς του φθείρονται πιο αργά και του γλιτώνουν χρήματα από νέες αγορές.