Ανησυχείτε ότι θα τον φέρετε σε δύσκολη θέση, ότι θα προσβληθεί ενδεχομένως ή, ακόμη, δεν ξέρετε, καν, πώς να το εκφράσετε. Αυτά, βέβαια, αν δεν ντρέπεστε έτσι κι αλλιώς να ανοιχτείτε για ένα τέτοιο θέμα, που αφορά στις σεξουαλικές σας επιθυμίες!

 

Όμως οι σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι το να εκφραζόμαστε γύρω από την ερωτική πράξη δεν χρειάζεται να μας κάνει να αισθανόμαστε ενοχή, ντροπή ή αμηχανία. «Ίσα ίσα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά με το έτερον ήμισυ και να γνωριστείτε καλύτερα» υποστηρίζει η Δρ Ava Cadell, ειδική σύμβουλος σε θέματα σεξ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Sexpert.com.

Τι προτείνουν, λοιπόν;

Ζητήστε το την ώρα των προκαταρτικών

Μην περιμένετε να τον αιφνιδιάσετε, όταν τα πράγματα έχουν αρχίσει να «ζεσταίνονται» πολύ, γιατί μπορεί να χαλάσετε την ατμόσφαιρα. Ούτε, βέβαια, είναι καλό να ανοίξετε κουβέντα σε κάποια άσχετη στιγμή, όταν το μυαλό τρέχει σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητας. Στην αρχή του ερωτικού παιχνιδιού, όταν φιλιέστε, στο αμάξι καθ’οδόν για τη βόλτα σας ή κατά την επιστροφή σας στο σπίτι, κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού γέυματος, αυτές είναι ιδανικές στιγμές για να το ξεστομίστε.

Κάντε το σαν παιχνίδι

Μπορείτε να παίξετε με τον / τη σύντροφό σας ένα παιχνίδι ερωτήσεων, προτεινει η Ava Cadell. Η γυναίκα να δώσει τρεις πιθανές απαντήσεις στον άντρα, ώστε να επιλέξει τι από τα τρία θα δοκιμάσουν απόψε στην ερωτική τους συνεύρεση. Θα μπορούσε να είναι ένας ερωτικός χορός, μια νέα στάση ή σεξ σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Αν πάει καλά, την επόμενη φορά οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ο άντρας προτείνει, η γυναίκα διαλέγει. Είναι ένας χαλαρός τρόπος επικοινωνίας, που «παίζεται» ισότιμα και από τους δύο.

Να έχετε ένα «πλάνο»

Ένα ερωτικό μυθιστόρημα, μία σέξυ σκηνή από κάποια ταινία, ακόμη κι ένα εγχειρίδιο με «οδηγίες» για την κρίσιμη ώρα μπορούν να βοηθήσουν, αν δυσκολεύεστε να μιλήστε ανοιχτά από την αρχή για τα πιο μύχια θέλω σας. Μπορείτε, επίσης, να δείτε μαζί «ροζ» βίντεο στον υπολογιστή, προκειμένου να μιλήσετε γιαυτά και να εκμυστηρευτείτε τις πιο τολμηρές σας φαντασιώσεις στον ερωτικό σας σύντροφο.

Τέλος, γιατί όχι, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν σεξολόγο – σεξοθεραπευτή, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να εξωτερικεύσετε αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε.

Κάντε κομπλιμέντα

Ένας τρόπος να αποφύγετε να κομπλάρετε τον σύντροφό σας ή, ακόμη χειρότερα, να τον προσβάλετε, είναι να τον επαινέσετε για τα όσα σας αρέσουν πάνω της / του, πάντα γύρω από το σεξ. «Πείτε του ότι είναι ο καλύτερος εραστής που είχατε ποτέ κι ότι τον σκέφτεστε κι αναστατώνεστε, όταν είναι μακριά σας. Τονώστε το εγώ του και ζητήστε του να κάνετε ό,τι έχετε σκεφτεί» υπογραμμίζουν οι ξένοι ειδικοί.

Μιλήστε μετά την ερωτική πράξη

Στη φάση της χαλάρωσης - αφού έχετε δοκιμάσει κάτι καινούριο – μιλήστε ανοιχτά και χωρίς υπεκφυγές για το πώς ήταν. Είναι ένας τρόπος να βελτιωθεί η επικοινωνία σας και να νιώσετε άνετα, χωρίς ντροπή κι ενοχές, ειδικά οι γυναίκες. «Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όλοι αξίζουν την ευχαρίστηση. Και πως, οτιδήποτε ενώνει τα ζευγάρια στην ερωτική αρένα δεν αφορά κανέναν άλλο πέρα από τους ίδιους» καταλήγουν οι Αμερικανοί σεξοθεραπευτές.