Μια πρωτοποριακή επέμβαση, η πρώτη του είδους της στη χώρα μας, έγινε στο ΓΝΑ  «Ο Ευαγγελισμός». Εμφύτευσαν βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδιοΣτo ένα δέκατο του μεγέθους ενός συμβατικού βηματοδότη και συγκρίσιμo σε μέγεθος με ένα μεγάλο χάπι βιταμίνη, ο βηματοδότης Micra TPS μεταφέρεται στην καρδιά μέσω ενός καθετήρα, ο οποίος εισάγεται από τη μηριαία φλέβα.

Μόλις τοποθετηθεί ο βηματοδότης, είναι σταθερά συνδεδεμένος με το καρδιακό τοίχωμα και μπορεί να επανατοποθετηθεί όσες φορές χρειαστεί. Η μικροσκοπική συσκευή δεν απαιτεί τη χρήση ηλεκτροδίων για να συνδεθεί με την καρδιά. Οι ηλεκτρικοί παλμοί μεταφέρονται στην καρδιά από το άκρο του ίδιου του βηματοδότηΑυτοί οι μικροσκοπικοί βηματοδότες παρέχουν στους ασθενείς την πιο προηγμένη τεχνολογία βηματοδότησης μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής προσέγγισης. Σε αντίθεση με τους κλασικούς βηματοδότες, το εμφύτευμα Micra TPS δεν απαιτεί χειρουργική τομή στο στήθος και τη δημιουργία μιας "τσέπης" κάτω από το δέρμα. Αυτό εξαλείφει μια πιθανή πηγή επιπλοκών, δεν αφήνει ουλές στο δέρμα, ενώ η συσκευή είναι αόρατη για τον ασθενή μετά την εμφύτευση.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους ηλεκτροφυσιολόγους Εφραιμίδη Μιχάλη και Ξυδώνα Σωτήριο, στο Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, υπό τη διεύθυνση του κου Σιδέρη Αντώνιου. 

Το όλο εγχείρημα είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγορόπουλου Αναστάσιου και του Υποδιοικητή Ράπτη Γεώργιου.