Στις 27 Αυγούστου 2015 μια διεθνής ομάδα 11 νέων με διαβήτη τύπου 1 (T1D) από τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ινδία και 8 Ευρωπαϊκές χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - ολοκλήρωσαν με επιτυχία την T1D YOUTH Challenge. Την ομάδα αποτελούσαν αποκλειστικά νέοι με διαβήτη τύπου 1,  ηλικίας 15-20 ετών, που είχαν ως στόχο να τονίσουν τη σημασία της ενδυνάμωσης και της συναισθηματικής υποστήριξής που έχουν ανάγκη τα άτομα που ζουν με διαβήτη, κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της πρώιμης ενήλικης ζωής. 

«Η πεζοπορία ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ομάδα των νέων φέτος. Οι περισσότεροι από την ομάδα δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία πεζοπορίας, πόσω μάλλον διαχείρισης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα τους σε συνθήκες υψηλής φυσικής αντοχής και υψηλών θερμοκρασιών. Όλα τα μέλη της ομάδας στο σύνολό τους επέδειξαν πολύ θετική στάση στη διαχείριση του διαβήτη, εξαιρετική ομαδικότητα και κατάφεραν να πετύχουν όλους τους προσωπικούς τους στόχους. Ήταν χαρά μου να ζήσω αυτή την εμπειρία με όλους και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι αν καταφέρεις να ελέγξεις τον διαβήτη σου μπορείς να ζήσεις τα όνειρά σου», δήλωσε η καθηγήτρια Όλγα Κορδονούρη, Γιατρός Παιδιατρικού Διαβήτη του δικτύου SWEET, η οποία συνόδευσε την ομάδα στην πεζοπορία.

Για την υποστήριξη της ενέργειας “T1D YOUTH Challenge” στα Λευκά Όρη της Κρήτης, ο Τομέας Διαβήτη της Sanofi ένωσε τις δυνάμεις του με τους διοργανωτές της αποστολής, “SWEET e.V.” και “World Diabetes Tour”, επιδιώκοντας, έτσι, να ευαισθητοποιήσει, να δώσει ελπίδα στους νέους με διαβήτη τύπου 1 και να αποδείξει ότι τα προβλήματα που προκαλεί ο διαβήτης μπορούν να ξεπεραστούν.

Δείτε εδώ το βίντεο από την ανάβαση των παιδιών στα Λευκά Όρη.