Στο Δρομοκαΐτειο στρέφονται τώρα "τα φώτα", εξαιτίας περιστατικού βίας από νεοεισερχόμενο ψυχιατρικό ασθενή σε νοσηλευτές, οι οποίοι από τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν χρειάστηκε να διακομιστούν για εξέταση σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Το γεγονός συνέβη προχθές 19 Οκτωβρίου, κατά την εφημερία του νοσοκομείου, όπου για πολλοστή φορά, το νοσηλευτικό προσωπικό δέχθηκε επίθεση από νεοεισερχόμενο ασθενή με έντονη ψυχοκινητική ανησυχία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν τέτοιες σωματικές βλάβες στους νοσηλευτές ώστε να χρειαστεί η διακομιδή τους σε Γενικό Νοσοκομείο.

Όπως κατήγγηλαν οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου, το παραπάνω συμβάν είναι αποτέλεσμα της σοβαρής έλλειψης νοσηλευτικού - ιατρικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και της συνεχόμενα αυξανόμενης προσέλευσης νεοεισερχόμενων ασθενών. 

Το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» διαθέτει 155 κλίνες για φιλοξενία νεοεισερχόμενων ασθενών οι οποίες δεν επαρκούν και ασθενείς εισάγονται στα ειδικά τμήματα «Γηροψυχιατρικό» και στο τμήμα μέσης νοσηλείας «Σύγγρειο» τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική εφημερία.

Στις 155 κλίνες που διαθέτει το Νοσοκομείο για την εφημερία νοσηλεύονται χρόνιοι και νεοχρόνιοι ασθενείς, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για την κάλυψη εφημερίας. 

Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο περιστατικά άσκησης βίας σε νοσηλευτές, αλλά και την ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.