Στο υπουργείο Υγείας μεταβαίνει τώρα το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην προσπάθειά του να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων, ύστερα απο τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των Θεσμών για τα προαπαιτούμενα.

Το θέμα θα πρέπει να "κλείσει" ως το τέλος της εβδομάδας, όμως τις τελευταίες ημέρες έχει "μπει στο παιχνίδι" και το υπουργείο Υγείας - λόγω συναρμοδιότητας - με αποτέλεσμα να καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για μια βελτιωμένη εκδοχή της -υποχρεωτικής πλέον- απελευθέρωσης.

Ο υπουργός Οικονομίας, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, ανέφερε πως η τρόικα φαίνεται να δέχεται τη βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα μια "συμφωνία να είναι κοντά", όμως παρέπεμψε για λεπτομέρειες στο υπουργείο Υγείας.

Για το σκοπό αυτό, το υπουργείο Υγείας σκοπεύει κατ΄ αρχήν να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς, αν και δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων καθώς όπως έχει δηλωθεί απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η συζήτηση αφορά προειλημμένες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος σημείωσε σήμερα πως "η απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα πλήξει τη φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων, παραδίδοντας την στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα".