Πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των φαρμακείων σε εταιρίες, χωρίς την υποχρέωση διαχείρισης από φαρμακοποιό, προβλέπει η υπουργική απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες ξεκινούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα, επ΄ αόριστον.

Αναλυτικά, το ΔΣ του ΠΦΣ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του  ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις  στο  ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση  και επειγόντως μετέβη  σύσσωμο στο Υπουργείο Υγείας.

Στην συνάντηση  με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, διαπιστώθηκε  ότι στην  διαμορφούμενη  πρόταση για την τελική διατύπωση  της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

Μετά την συνάντηση το ΔΣ, συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα:
1.    Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή  23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι. 
2.    Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ  που θα συγκληθεί  το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Τέλος το ΔΣ του ΠΦΣ κάλεσε τους προέδρους των Φαρμακευτικών  Συλλόγων της χώρας  σε απεργιακή ετοιμότητα.