Το λεγόμενο μιτοχονδριακό DNA παίζει ρόλο – κλειδί στη διατήρηση της νεότητας των κυττάρων – ευθύνεται για τη μείωση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και των λιπιδίων. Στη διάρκεια της ημέρας τα κύτταρα «βάλλονται» από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να χάνουν μέρος της ενέργειας και της ζωτικότητάς τους. Παράλληλα, λόγω αυτών των «επιθέσεων» από το περιβάλλον, παράγεται σημαντικά μικρότερος αριθμός κυττάρων κι έτσι η επιδερμίδα καταλήγει κουρασμένη και θαμπή.

Τα κύτταρα του δέρματος κατά τη λειτουργία τους παράγουν με φυσικό τρόπο απόβλητα. Για να γίνει η συνολική ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, αυτά τα κύτταρα πρέπει να αποτοξινώνονται κάθε μέρα. Σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, εκτός από αυτά τα φυσικά απόβλητα, θα πρέπει, επίσης, το δέρμα να είναι σε θέση να εξαλείψει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, καθώς και κατεστραμμένα τμήματα κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Η νύχτα είναι πολύτιμη για την αποτοξίνωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Μόνο το βράδυ επιδιορθώνονται και αναγεννώνται τα κύτταρα της επιδερμίδας. Ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αυτή είναι η αποβολή από τα κύτταρα των αποβλήτων και των τοξινών, που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χρονοβιολογία ή η μελέτη των βιολογικών ρυθμών, δείχνει σαφώς ότι η αποτοξίνωση των κυττάρων πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ακολουθούμενη 4 ώρες αργότερα από μία φάση ανανέωσης των κυττάρων.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η φάση της αποτοξίνωσης είναι αποτελεσματική, η ανανέωση των κυττάρων είναι πιο αποδοτική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς αποτοξινώνονται  τα κύτταρα του δέρματος;

Ένα επιδερμικό κύτταρο έχει 3 κύρια συστήματα αποτοξίνωσης:

-γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό σύστημα που είναι σε θέση να μετατρέψει τις τοξίνες σε υδατοδιαλυτές ενώσεις που αποβάλλονται εύκολα από το κύτταρο.

-πρωτεάσωμα, ένα σύστημα ανακύκλωσης μικρών φθαρμένων πρωτεϊνών

-αυτόλυση, ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα, που αποβάλλει όλες τις πρωτεΐνες και τα τμήματα των κυττάρων, που έχουν υποστεί βλάβη.

Μέχρι τώρα, ο επιστημονικός κόσμος είχε επικεντρωθεί στη μελέτη του πρωτεασώματος, με τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας να στοχεύουν σε αυτό το σύστημα. Ωστόσο, εάν τα απόβλητα των επιδερμικών κυττάρων είναι πολλά, οι φθαρμένες κυτταρικές πρωτεΐνες είναι πολλές, και όταν εξαντλείται η ικανότητα του πρωτεασώματος, αυτές συσσωρεύονται. Όταν το πρωτεάσωμα έχει καταστραφεί, η αυτόλυση επεμβαίνει για να αντισταθμίσει οποιαδήποτε αποτυχία στη διαδικασία αποβολής αποβλήτων και να διαχειριστεί την αποδόμηση των φθαρμένων στοιχείων.

Και εδώ επεμβαίνει η επιστήμη της κοσμετολογίας. Νέα προϊόντα, με 10 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και με την ικανότητα να επιδιορθώνουν το αλλοιωμένο μιτοχονδριακό DNA, παρουσιάστηκαν εχθές, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης. Πρόκειται για τα προϊόντα Nuxellence Eclat και Nuxellence Detox.

Συγκεκριμένα η Nuxellence Eclat είναι κρέμα ημέρας - ορός αντιγήρανσης και λάμψης, που επιδιορθώνει το μιτοχονδριακό DNA και επαναφορτίζει με ενέργεια τα κύτταρα, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία τους. Χρησιμοποιείται το πρωί, μόνη της ή κάτω από την κρέμα ημέρας. Για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους επιδερμίδας. 

Η Nuxellence Detox διεγείρει σημαντικά την αποτοξίνωση των κυττάρων, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από εκχύλισμα Ακακίας Κωνσταντινούπολης και Σάκχαρα Βιοτεχνολογικής προέλευσης, αυξάνοντας, έτσι, την αυτόληση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παράλληλα έχει αντιγηραντική δράση, καθώς επιτυγχάνει την επιδιόρθωση του μιτοχονδριακού DNA. Και τα δύο προϊόντα έχουν άρωμα από νότες λουλουδιών και εσπεριδοειδών και μια υπέροχη υφή, που αφήνει το δέρμα βελούδινο.