Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό θα έχει αύριο το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα αποψίλωσης του δημόσιου συστήματος απο γιατρούς, ιδίως στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, και τα συνολικά προβλήματα του συστήματος υγείας της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των γιατρών θα αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΙΣ.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ σημειώνονται τα εξής:

"Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη. Θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το μείζον θέμα που αφορά την απογύμνωση του συνόλου των δημοσίων υγειονομικών μονάδων της χώρας από ιατρούς.  Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας οι οποίες παραμένουν χωρίς ιατρική κάλυψη. Να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή, εξαιτίας του μεταναστευτικού ρεύματος, το πρόβλημα στις περιοχές αυτές είναι εντονότερο.  

Θα συζητηθεί επίσης η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του, προς τους παρόχους υγείας και η παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ

Το σύστημα της υγείας ευρίσκεται σε οριακή κατάσταση λειτουργίας και χρειάζονται άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, προκειμένου να στηριχτεί η περίθαλψη των πολιτών και η ιατρική λειτουργία.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ".