Ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την κάλυψη των ασθενών, ενώ οδηγούν σε επαγγελματική εξουθένωση το ήδη υπάρχον προσωπικό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, και προχωρούν σε στάσεις εργασίας ή απεργίες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την Κυβέρνηση.

Σήμερα, ξεκίνησε 48ωρη απεργία στο νοσοκομείο Παίδων Αγλ. Κυριακού, με μοναδικό αίτημα των εργαζομένων τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου.

Όπως επισημάνθηκε από το σωματείο των εργαζομένων, υπάρχουν 10 εργαζόμενοι για να καλύψουν κυκλικό ωράριο και εφημερίες του νοσοκομείου μέρα παρά μέρα. Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εξουθενωτικές, υπάρχει δυσκολία στη χορήγηση ρεπό και αδειών. Η απογευματινή εφημερία γίνεται από δυο τεχνολόγους με αποτέλεσμα όταν ο ένας είναι στο χειρουργείο και ο άλλος στους ορόφους, να μην υπάρχει τεχνολόγος στην εφημερία για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες με προτάσεις προς την διοίκηση του νοσοκομείου και την υγειονομική περιφέρεια, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώθηκε διήμερο κινητοποίησης στο Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί το υπάρχον προσωπικό είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας και εξουθενώνεται καθημερινά.  Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αντίθετοι και στο νέο μισθολόγιο που "σε συνδυασμό με την φοροεπιδρομή τους γονατίζει καθημερινά".

Στο ίδιο κλίμα, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Λάρισας θέτουν θέμα πρόσληψης προσωπικού και διακοπή των εξωτερικών συμβάσεων φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, τεχνικών υπηρεσιών κλπ, επισημαίνοντας ότι με τις αναθέσεις οι υπηρεσίες δεν βελτιώθηκαν, αντίθετα δαπανάται μεγάλο ποσό δημοσίου χρήματος, δυσανάλογα μεγάλο προς το κόστος πρόσληψης του αντίστοιχου προσωπικού.