Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κινητοποίηση των φαρμακοποιών, ύστερα και από τη σημερινή άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας.
Αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντο, τον πρόεδρο του Φ.Σ. Πειραιά Κων. Κούβαρη και τον πρόεδρο του Φ.Σ. Θήβας Σεραφείμ Ζήκα συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης.
 «Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση», δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΦΣ, «και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων.
Το ποσοστό  συμμετοχής σε ολόκληρη την Ελλάδα φθάνει το 100%. Οι λίγες εξαιρέσεις σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, δείχνουν ότι μόνο το Φαρμακείο της γειτονιάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ασφαλισμένο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.
Αυτοί έχουν τα κεφάλαια, εμείς την δύναμη που μας δίνει η συστράτευση όλων των φαρμακοποιών. Κάθε μέρα απεργίας δείχνει δύναμη και πυγμή", κατέληξε ο κ. Λουράντος.
Στο μεταξύ σε ολόκληρη την χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και πραγματοποιούνται Γενικές συνελεύσεις. 

Ο υπουργός Υγείας
Με αφορμή την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι  Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας και μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με εκπροσώπους των Φαρμακοποιών το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι:
"Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες  οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας. 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για τη  καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη".