Μία χειρουργική επέμβαση σε νεογνό μόλις 13 μηνών, χωρίς χρηματική ανταμοιβή, πραγματοποίησαν το ΙΑΣΩ Παίδων και το Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών αναδεικνύοντας παράλληλα το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Η ασθενής, 13 μηνών, είχε διαγνωσθεί με σοβαρή συγγενή κυανωτική καρδιοπάθεια τύπου ακραίας μορφής Τετραλογίας Fallot (διπλοέξοδος δεξιά κοιλία με σχεδόν πλήρη ατρησία της πνευμονικής αρτηρίας και σοβαρή στένωση και υποπλασία των κλάδων της) και ο Δρ. Γιώργος Σαρρής,  Διευθυντής του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών ΙΑΣΩ, ανέλαβε τη δύσκολη αυτή περίπτωση.

«Δεν είχε πραγματοποιηθεί επέμβαση αλλά ούτε η ασθενής βρισκόταν υπό καρδιολογική παρακολούθηση, λόγω ιδιαιτέρων οικογενειακών και κοινωνικών προβλημάτων. Κατά συνέπεια, το βρέφος είχε πλέον βρεθεί σε οριακή κλινική κατάσταση βαρύτατης κυάνωσης και καρδιακής καχεξίας», δήλωσε ο γιατρός.

Μετά από κλινική αξιολόγηση, ο Δρ. Σαρρής έκρινε αναγκαία τη διορθωτική εγχείρηση σε ένα μόνο στάδιο, παρά τις τεχνικές δυσκολίες της στρατηγικής  αυτής, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μειωνόταν ο συνολικός κινδύνος για το παιδί. 
Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΙΑΣΩ Παίδων εξελίχθηκε επιτυχώς υπό την καθοδήγηση του Παιδοκαρδιοαναισθησιολόγου κ. Χρύσανθου  Αλεξόπουλου.

Η μικρή ασθενής έχει επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες με μία υγιή καρδιά
Συγκινημένη η γιαγιά της μικρής ασθενούς αναφέρει: 

«Η μικρή μπήκε στο ΙΑΣΩ Παίδων με λίγες πιθανότητες ζωής. Με τον Δρ. Γιώργο Σαρρή και την ομάδα του, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, φτάσαμε ένα μήνα μετά, με αγάπη, να φεύγουμε γεροί και δυνατοί. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για ότι κάνατε για την εγγονή μου».