Δορυφορική ομιλία με θέμα: «Νέα Δεδομένα στην αντιμετώπιση της Αναιμίας στην Χρονιά Νεφρική Νόσου», διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων στο πλαίσιο του 18 Πανελλήνιου Συνέδριου Μεταμοσχεύσεων.

Η ομιλία έγινε το τριήμερο 23 - 25 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τον πρόεδρο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, τον καθηγητή Παθολογίας -Νεφρολογίας του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρη Γουμένο.

Όπως φαίνεται, ένα νέο από το στόμα χορηγούμενο συμπλήρωμα σιδήρου (SiderAL® Forte) αξιοποιεί μια καινοτόμα τεχνολογική πλατφόρμα μεταφοράς και απόδοσης του σιδήρου στον οργανισμό (Sucrosomial® iron) που καλύπτεται από διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και βασίζεται στην «προστασία» του σιδήρου μέσα σε ένα σύμπλεγμα μορίων από φυσικά συστατικά (άμυλο, λεκιθίνη, φωσφολιπίδια και εστέρες της σουκρόζης). 

Μεγάλος αριθμός ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια εμφανίζει σοβαρή έλλειψη σιδήρου κι έχει ανάγκη για χορήγηση υψηλών δόσεων σιδήρου. Όμως στην χορήγηση σιδήρου από το στόμα παρατηρούνται πολύ συχνά, μειωμένη απορρόφηση καθώς και ενοχλητικές παρενέργειες από το γαστρεντερικό (πόνος στο στομάχι, δυσκοιλιότητα, ναυτία κ.λπ.) που οδηγούν σε διακοπή της θεραπείας ή σε ανάγκη χορήγησης ενέσιμου σιδήρου. 

Με το νέο συμπλήρωμα επιτυγχάνεται σχεδόν πλήρης απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και εξασφαλίζεται σημαντική βελτίωση των αιματολογικών παραμέτρων που συγκρίνεται ακόμα και με εκείνη του ενέσιμου σιδήρου βάσει δημοσιευμένων κλινικών μελετών. 

Επίσης χάρη στην εξαιρετικά καινοτόμα τεχνολογική πλατφόρμα του δεν εμφανίζει τις συνήθεις ενοχλητικές παρενέργειες των σκευασμάτων σιδήρου και χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευκολία στη χορήγηση αφού λαμβάνεται από το στόμα μια φορά την ημέρα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και ανεξαρτήτως ταυτόχρονης λήψης τροφής.

Το SiderAL® Forte είναι προϊόν έρευνας και ανάπτυξης της ιταλικής Pharmanutra η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την φαρμακευτική εταιρεία Win Medica. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έλλειψη σιδήρου και την πρωτοτυπία των συμπληρωμάτων σιδήρου SiderAL® μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.anemia-sideral.gr