Αναστολή των 24ωρων κυλιόμενων απεργιών αποφάσισε πριν λίγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.

Τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, προκειμένου οι ασθενείς να προμηθευτούν με ευκολία τα φάρμακά τους.

Στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου για συνέχιση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα, με στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, αλλά και των βουλευτών που μετέχουν στους τομείς υγείας των κομμάτων, ώστε να τοποθετηθούν απέναντι στα προβλήματα του κλάδου και να εκφράσουν την πρόθεση ψήφου τους στη Βουλή, σε ότι αφορά τα κρίσιμα ζητήματα των φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε στο Healthmag, ότι στην αναστολή της κινητοποίησης συντέλεσε η αυξημένη ζήτηση φαρμάκων των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που οδήγησε σε ταλαιπωρία των ασθενών από τις ουρές στα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε ο κ. Λουράντος, αποφασίστηκε να δοθεί ένα περιθώριο στην κυβέρνηση να δει το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, ξεχωριστά από τα κόκκινα δάνεια και τον ΦΠΑ.

Κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου εκτός από την πιθανότητα νέων απεργιακών κινητοποιήσεων θα συζητηθούν και άλλες δράσεις ανάδειξης των θεμάτων των φαρμακοποιών.