Την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» παρακολούθησαν 1380 μαθητές της Δ’ τάξης Δημοτικού, από 33 σχολεία της Αττικής, δωρεάν, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους.

Συγκεκριμένα οι μαθητές συμμετεχείχαν σε 4 παραστάσεις που υλοποίησε η Safer Internet Hellas, την περίοδο 19-22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Σύνδεση με Σύνεση», στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με την στήριξη του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης - Πεύκης. Οι παραστάσεις υλοποιήθηκαν με στόχο την μύηση των παιδιών στην ορθή, ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου, αλλά και την ενδυνάμωσή τους στο να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους, που παραμονεύουν, με κριτική σκέψη, έχοντας ως σύμμαχό τους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. 

Μέσα από δημιουργικές ιστορίες, οι οποίες βασίζονται στη διδακτική ανθολογία των συγγραφέων Δρ. Βερόνικας Σαμαρά και κ. Γεωργίου Κορμά, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώθηκαν με σημαντικά ζητήματα, με στόχο να τα προσέχουν σε κάθε διαδικτυακή τους περιήγηση, όπως: 

  •  τα ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους και την περιφρούρηση των προσωπικών μας στοιχείων, 
  •  την αποφυγή συναντήσεων με αγνώστους που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο, 
  •  τη δημοσίευση προσωπικών μας φωτογραφιών, 
  •  την αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας, καθώς και 
  •  το ρατσισμό στο Διαδίκτυο και τις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά μας στους εικονικούς κόσμους.

Μετά από το πέρας της παράστασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν την κριτική τους σκέψη και την ικανότητά τους να αναγνωρίσουν τα ηθικά διδάγματα του έργου, μέσω μια διαδραστικής συζήτησης με τους ηθοποιούς της παράστασης.