Η Symmetria έχει επιλεγεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς υγείας σε διεθνές επίπεδο. Η βράβευση αυτή έρχεται ως μια, ακόμη, αναγνώριση της εξαιρετικής φήμης του κέντρου, των ασφαλών και αποτελεσματικών μεθόδων θεραπείας, του επαγγελματισμού του προσωπικού και της άψογης διαχείρισης των επισκεπτών.

Η ανεξάρτητη έρευνα μεταξύ εκπροσώπων του χώρου της υγείας πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό τμήμα του οργανισμού ΕΒΑ, με βάση δεδομένα όπως: στατιστικές πηγές, στοιχεία ιατρικών συλλόγων ή φορέων, συνέδρια, εκθέσεις, μαρτυρίες επισκεπτών. Αξιολογούνται, επίσης, διαπιστεύσεις, εφαρμογή νέων μεθόδων θεραπείας και σύγχρονες τεχνολογίες.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νέα αυτή διάκριση, ο Δρ. Νίκος Μεταξωτός δήλωσε: «Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, με συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες και πάντα ανταγωνιστικοί. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες της Symmetria στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους οποίους ανήκει η διάκριση αυτή, και φυσικά ευχαριστώ όλους τους επισκέπτες του κέντρου που για 10 χρόνια τώρα εξακολουθούν να μας προτιμούν».

Η ΕΒΑ (European Business Assembly) είναι μια ανεξάρτητη εταιρία οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας. Ιδρύθηκε το 2000 στην Οξφόρδη, με στόχο την ανάπτυξη και την προαγωγή κοινωνικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ εταιριών, επενδυτών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών υγείας, πόλεων και κρατών σε διεθνές επίπεδο.