Αγωνία και σύγχυση σχετικά με την ισχύ των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ στο ιατρικό σώμα, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή με επιστολή του, με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων από την 1η Ιουλίου.

Στη σχετική επιστολή του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: "Έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση για το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των ιατρών, οι οποίες λήγουν σήμερα και για τις οποίες αν και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχετική εξέλιξη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να επικοινωνούν συνεχώς τα μέλη μας με την Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να ενημερώσουν σχετικά και τους ασθενείς τους.

Γίνεται λοιπόν σαφές  ότι ενώ ήδη οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας λόγω των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων, έρχεται να προστεθεί η ανασφάλεια για την πρόσβαση σε ιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Πρέπει επίσης να επαναδιατυπώσουμε με δριμύτητα την πάγια θέση του ΙΣΑ, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατό οι συμβάσεις να παραμένουν κλειστές και οι νέοι συνάδελφοι μας να αποκλείονται εδώ και 3 χρόνια από το δικαίωμα σύναψης συμβάσεως.  

Αναμένουμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση τόσο για την παράταση των υφιστάμενων έως σήμερα συμβάσεων, αλλά και το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους  τους ιατρούς".