Στο ύψιστο σημείο έχει φθάσει η επικινδυνότητα λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες και βαθμίδες υπαλλήλων, επί χρόνια. 

"Το Νοσοκομείο βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας σ’ όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες του" επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, τονίζοντας ότι στη Νοσηλευτική Υπηρεσία υπάρχουν συνολικά 142 κενές θέσεις, στην Διοικητική Υπηρεσία 38 κενές θέσεις, στην Τεχνική Υπηρεσία
6 κενές θέσεις και στην Ιατρική Υπηρεσία οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 90. 

Αν προστεθούν σ’ αυτά τα κενά και οι μακροχρόνιες άδειες υπαλλήλων οι οποίες, είναι σε μέσο όρο καθημερινά τα 80 περίπου άτομα, γίνεται εύκολα αντιληπτό η τραγική κατάσταση συνθηκών που επικρατεί. 

"Τα νούμερα αυτά σχετίζονται με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, που τον Απρίλιο του 2012 κατακερματίστηκε στο βωμό των μνημονίων μη λαμβάνοντας υπόψιν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών. Όλο αυτό είναι απόρροια της συνεχιζόμενης παραμέλησης του Ε.Σ.Υ από την πολιτεία", εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων Κ. Λαρίσης και προσθέτει: "Οι μνημονιακές πολιτικές επιδείνωσαν τις συνθήκες παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών μας προς τους ασθενείς. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες και προσωπικό κόστος της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους, διατηρούνται ακόμη σε υψηλό επίπεδο οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Αλήθεια ως πότε; Ρομπότ δεν είμαστε"…

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι "η προαναφερθείσα υποστελέχωση συμβαίνει ταυτόχρονα με την ολοένα και τραγική υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημιακού. Μαζί με τις ελλείψεις υλικών έχουμε κλειστούς θαλάμους εντατικής νοσηλείας [Μ.Ε.Θ.], έλλειψη χειρουργικών αιθουσών αλλά και υπηρεσιών ψυχικής υγείας με κυριότερη αυτή της μη υλοποίησης και λειτουργίας δομής για παιδιά και εφήβους. Υλικά, υπηρεσίες και δομές λείπουν από την περιοχή και δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση στην δημόσια περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι καταρρέουν και οι ασθενείς είναι σε απόγνωση, αφού η πρόσβασή τους στο Δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται πολύ δύσκολη και κάποιες φορές αδύνατη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι εργαζόμενοι να αποδεκατίζονται κι αυτοί, που απομένουν να είναι στο όριο της κατάρρευσης, αλλά με αυταπάρνηση συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας από κάθε μέρος της χώρας.

Είναι αυτονόητο, ότι με τις μηδενικές προσλήψεις προσωπικού, με την υφιστάμενη υποχρηματοδότηση αλλά και αυτή που ακολουθεί με τον νέο προϋπολογισμό, δυσχεραίνουν στο έπακρο την ομαλή παροχή υπηρεσιών.

Για γέλια και κλάματα είναι η προκήρυξη 4Κ/2015, που ανακοινώθηκε και αναφέρει τις προκηρυσσόμενες θέσεις για τα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας Π.Γ.Ν.Λ. και Γ.Ν.Λ. δυναμικότητας 950 κλινών. 
Αφορά μόλις επτά θέσεις, που χαρακτηρίζονται από το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού ως σαφής και ωμή κοροϊδία από την πλευρά της πολιτείας προς τους φορολογούμενους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα προβλέπονται: Υ.Ε. ΒΟΗΘ. ΥΓΕΙΟΝ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ: 1 θέση Υ.Ε. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ: 4 θέσεις Υ.Ε. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ: 1 θέση Π.Ε. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ: 1 θέση.
Οι καθημερινές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό είναι απάνθρωπες για τους εργαζόμενους.
Τα οφειλόμενα ρεπό, η παραβίαση της 12ωρης ανάπαυσης μεταξύ δύο βαρδιών, αλλά και η παραβίαση για απασχόληση μία νύχτα εβδομαδιαίως, είναι πρακτικές, που ακυρώνουν την Ευρωπαϊκή Οδηγία, που έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία [Π.Δ.:88/1999 και Π.Δ.:76/2005]. 

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού, παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2015 για τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους, (δεν έχει πιστωθεί στους δικαιούχους ούτε ένα ευρώ), ενώ υφίστανται και περικοπές κατά μέσο όρο της τάξης του 25% το μήνα για τις αμοιβές που αφορούν νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα".

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την μορφή των κινητοποιήσεών τους, με τις οποίες θα διεκδικούν δωρεάν δημόσια υγεία με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών-αργιών.