Εμπόδια στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς φαρμάκου, παρατηρούν οι φαρμακοποιού και ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητούν οι φαρμακοποιοί μέσω του προέδρου τους Κώστα Λουράντου, καταγγέλλοντας ορισμένες φαρμακαποθήκες ότι ζητούν πληρωμή των παραγγελιών με μετρητά.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κ. Λουράντος, σημείωσε πως "κάποιοι που επιχειρούν μέσω του χονδρεμπορίου φαρμάκων δεν συναισθάνονται την αγωνία του ελληνικού λαού  και  την  πρωτόγνωρη  κατάσταση στην  οποία βρίσκεται η χώρα. 
Ορισμένες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες  απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στο πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς.

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν με όποιες οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν , να επιτελούν τον ρόλο τους και να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

Ζητάμε από τον υπουργό υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή  να προφυλάξει την φαρμακευτική αγορά,  από τους λίγους μέχρι στιγμής «εμπόρους φαρμάκων», γιατί το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα".