Χωρίς "Ευαγγελισμό" και "Αττικό" νοσοκομείο θα μείνουν οι ασθενείς την ερχόμενη Τρίτη, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοί τους από τη 1 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας τους.

Οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας τη διατήρηση των θέσεων των συμβασιούχων, καθώς το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλες μειώσεις προσωπικού.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής εφημερίας στον Ευαγγελισμό, οι εργαζόμενοι θα μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι, ζητούν μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού, νοσηλευτές, γιατρούς, διοικητικούς, εργαζόμενους στις ΜΕΘ με σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή όλους τους υγειονομικούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Υπολογίζουν ότι σε ολόκληρη τη χώρα, με τη λήξη των συμβάσεων θα απολυθούν περίπου 1000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ αναμένεται και η αποχώρηση άλλων 2000-3000 εργαζομένων, λόγω συνταξιοδότησης, κάνοντας τις προσλήψεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, να μοιάζουν σαν "σταγόνα στον ωκεανό".