Φανταζόμαστε ότι το ιδανικό ταίρι για εμάς θα τα έχει όλα. Εξωτερική εμφάνιση που "τα σπάει", χιούμορ, γνώσεις, σπάνια ψυχικά χαρίσματα... Κατά βάθος, όμως, ξέρουμε ότι το τέλειο δεν υπάρχει. Κι αν δεν το ξέρουμε, "πέφτουμε από τα σύννεφα", όταν ανακαλύπτουμε ότι το αντικείμενο του πόθου μας είναι ένας άνθρωπος με ελαττώματα και αδυναμίες. Νέα επιστημονική μελέτη εξέτασε τα ευρήματα άλλων έξι προηγούμενων μελετών (μετα-ανάλυση), προκειμένου να βρει ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας "χαλάνε" στον άλλον. 

Συμμετείχαν περίπου 6500 Αμερικανοί και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin. Όπως φάνηκε και τα δύο φύλα συμφωνούν σε γενικές γραμμές στα χαρακτηριστικά που δεν θέλουν να έχει το ταίρι τους. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Άντρες - Γυναίκες

.Ατημέλητη εμφάνιση / Κακή υγιεινή 63% - 71%

.Τεμπελιά 60% - 72%

.Υπερβολικές απαιτήσεις 57% - 69%

.Απουσία αίσθησης του χιούμορ 50% - 58%

.Απόσταση (να μένει πάνω από 3 ώρες μακριά) 51% - 47%

.Κακό σεξ 44% - 50%

.Χαμηλή αυτοπεποίθηση 33% - 47%

.Βλέπει πολλή τηλεόραση / Παίζει συχνά βιντεοπαιχνίδια 25% - 41%

.Χαμηλή ερωτική διάθεση 39% - 27%

.Υπερβολική επιμονή (πείσμα) 32% - 34%

.Υπερβολική ομιλία 26% - 20%

.Πολύ ήσυχος / η 11% - 17%

.Δεν θέλει παιδιά 13% - 15%

.Έχει παιδιά 14% - 12%

.Δεν γυμνάζεται 7% - 6%

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή Peter K. Jonason, από το School of Social Sciences and Psychology του Western Sydney University, τα ευρήματα δείχνουν ότι άνδρες και γυναίκες επηρεάζονται από τις υπάρχουσες προκαταλήψεις.