Τι κι αν οι ψυχολόγοι λένε και ξαναλένε ότι πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, με τα ελαττώματα και με τα προτερήματά του; Έρχεται μία εντυπωσιακή φωτογράφηση σε περιοδικό και με το τεύχος ανά χείρας τρέχουμε στον πλαστικό χειρουργό! Αυτή τη φορά η "μόδα" εστιάζει στο ηβικό οστόΤο εξώφυλλο Sports Illustrated Edition δείχνει τη Hannah Davis να τραβάει προς τα κάτω το μπικίνι της, αποκαλύπτοντας το μικρό ανάχωμα της σάρκας στο ηβικό οστό της, που είναι εντελώς επίπεδο.

"Αυτό το έτος, το καυτό νέο μέρος του σώματος, είναι η απαρατήρητη σάρκα του ηβικού οστού," έγραψε η Jennifer Weiner στην εφημερίδα The New York Times, σε άρθρο με τίτλο, "Τέλεια! Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να μισήσουμε στον εαυτό μας".

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: "Αυτό το φαινομενικά ιδιωτικό μέρος του σώματος, έχει αφήσει πολλές γυναίκες και κορίτσια με ένα σωρό ανασφάλειες, που υπερβαίνουν τις ραγάδες, τις σακούλες στα μάτια, τους πισινούς και το στήθος. Έχει ακόμη κεντρίσει και την πλαστική χειρουργικήΤο λίφτινγκ της ηβικής περιοχής, είναι μια επέμβαση που χρησιμοποιείται για τη μείωση και για τη σύσφιξη του ηβικού οστού του εφηβαίου".

Η επέμβαση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με κοιλιοπλαστική και λίφτινγκ σώματος ή ταυτόχρονα με την κολποπλαστική για να "αναζωογονήσει ολόκληρη την περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων", σύμφωνα με το Davinciplastic.com. Το εφήβαιο μπορεί να γίνει υπερβολικά μεγάλο, λόγο της αύξησης του σωματικού βάρους, του τοκετού ή μιας φυσιολογικής γήρανσης. "Η περίσσεια χαλάρωση μπορεί, επίσης, να έχει να κάνει με την ούρηση και με / ή με τις σεξουαλικές σχέσεις, επισημαίνει ο Δρ Νώντας Καποσίτας.

Η παράλογη αυτή τάση ομορφιάς, συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλα τα social media με το hashtag #monspubis, λαμβάνοντας τόσο αρνητικά όσο και θετικά σχόλια από τους χρήστες του Twitter και του Instagram.