Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από χθες ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) κ. Elhadj As Sy, προκειμένου να συναντηθεί με την ανώτατη ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και κυβερνητικούς αξιωματούχους και να αξιολογήσει την ανταπόκριση του Ερυθρού Σταυρού στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση.
 
Ο κ. Sy επισκέφθηκε χθες, τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.
Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΕΣ, ο σύλλογος, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, υποστηρίζει σε καθημερινή βάση εκατοντάδες ευάλωτους μετανάστες που καταφθάνουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο διαμέσου της Ελλάδας.
 
Σήμερα, ο κ. Sy, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΕΣ θα συναντηθεί με τον Δρ. Ιωάννη Μουζάλα, Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον κ. Ιωάννη Αμανατίδη, Υφυπουργό Εξωτερικών, τον Δρ. Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας και τον κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Στις 11:00 το πρωί, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γενικός Γραμματέας της IFRC και ο Πρόεδρος του ΕΕΣ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ακόμη, στις 6.00 μ.μ. ο Γενικός Γραμματέας θα παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.