Παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, έφερε η κινητοποίηση των εργαζομένων.

Μετά την συγκέντρωση των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, του Αττικού αλλά και άλλων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου, ύστερα από την κάλυψη της κινητοποίησης από την ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την παράταση των συμβάσεων ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016.

Προανήγγηλε μάλιστα προσπάθειες για άμεση πρόσληψη 550 επικουρικών γιατρών και άλλων 585 ατόμων - μη ιατρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: "Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, αποφάσισε την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού. Η θητεία των εργαζόμενων λήγει στις 31.12.2015 και θα παραταθεί μέχρι 30.09.2016.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών τις επόμενες μέρες με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ ενώ διερευνάται η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων οι οποίες θα αφορούν θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

Θεωρούμε ότι με τις παρεμβάσεις αυτές διασφαλίζεται έμπρακτα η λειτουργική σταθεροποίηση του ΕΣΥ και η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης που για την κυβέρνηση αποτελεί πολιτική προτεραιότητα".