Η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι, πλέον, η κατάλληλη ώρα να αναπτύξει δυναμικά τον τομέα του ιατρικού τουρισμού, καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για "άσσο στο μανίκι", διότι μπορεί να δώσει σημαντική υπεραξία στην ελληνική οικονομία. Το γεγονός ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι top προτεραιότητα αυτή την περίοδο, επιβεβαιώνει και το ότι το ζήτημα είναι υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργείου Εξωτερικών, αύριο Πέμπτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα του ιατρικού τουρισμού, με τον εκπρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, αλλά και τον γενικό γραμματέα δημόσιας υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο.

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, παρότι είχε αναγγελθεί και από προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν κατάφερε να γίνει πραγματικότητα, να υλοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό, και σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι μπορούν να έρθουν στη χώρα έσοδα σχετικά αβίαστα, καθώς η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον εν λόγω τομέα, με προεξάρχον το πολύ σημαντικό επιστημονικό δυναμικό.

Οι ιθύνοντες πιστεύουν ότι στη χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί ο ιαματικός τουρισμός (για παράδειγμα θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία, ηλεκτροθεραπεία, υδροθεραπεία) και ο αναπαραγωγικός τουρισμός (στη χώρα μας γίνονται ετησίως περίπου 14.000 κύκλοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής), ο τουρισμός για νεφροπαθείς, για ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα και για άλλη μερίδα ασθενών, που μπορούν, ερχόμενοι εδώ, να αντιμετωπίσουν με επιτυχία και ανταγωνιστιά κόστη τα προβλήματα υγείας τους. Μόνο φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων τουριστών, με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Ανταγωνιστικός προορισμός σημαίνει κάθε περιοχή ιατρικού τουρισμού στην περίμετρο της Ελλάδας μέχρι και 3 ώρες πτήση με το αεροπλάνο.

Προ ημερών, εξάλλου, ανακοινώθηκαν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα από την ΕΛΙΤΟΥΡ, τον επίσημο, πλέον, ελληνικό φορέα για τον ιατρικό τουρισμό, σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις για τον τομέα αυτό, στην έκθεση IMTEC 2015 στο Ντουμπάι, όπου έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της Ελλάδας ως νέας ανερχόμενης δύναμης στον "χάρτη" του τουρισμού υγείας.