Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ο κ. Elhadj As Sy, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, καθώς και από τριμελές κλιμάκιο της IFRC

Η κ. Μ. Βουτσινού, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημέρωσε τον κ. Sy για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και τον ξενάγησε στους χώρους που διαμένουν οι πρόσφυγες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών στο Κέντρο σχεδόν από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του και συνδράμει το έργο της Πολιτείας με τη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 διανεμήθηκαν 330 κιτία (γυναικεία, ανδρικά και βρεφικά) σε φιλοξενούμενους πρόσφυγες του Κέντρου, προσφορά του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, με τη βοήθεια 4 κοινωνικών λειτουργών, 1 νοσηλεύτριας και 23 εθελοντών των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Πρόνοιας και Σαμαρειτών).