Νέος ιατρικός διευθυντής στην AstraZeneca Eλλάδος ανέλαβε από 5 Οκτωβρίου ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Ιατρικού Διευθυντή στη RocheHellas. 

Ο Δρ. Χρ. Αντώνοπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του φαρμάκου αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επίσης ενεργό μέλος στις συντονιστικές επιτροπές των κλινικών μελετών και των Ιατρικών Διευθυντών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Με την ένταξή του στο δυναμικό της AstraZeneca o Δρ. Χρ. Αντωνόπουλος ηγείται μιας δυναμικής ομάδας  που έχει ήδη σημαντικό έργο προς όφελος της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας και του Έλληνα ασθενή. Ως επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος της AstraZeneca Eλλάδος ο Δρ. Αντωνόπουλος μεταξύ άλλων έχει υπό την ευθύνη του τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των Κλινικών Μελετών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με  πανεπιστημιακούς φορείς και Ιδρύματα για τις θεραπευτικές κατηγορίες όπως Καρδιαγγειακές παθήσεις, Μεταβολικά Νοσήματα, Ογκολογία, Αναπνευστικό και Αυτοάνοσα νοσήματα. Οι κλινικές μελέτες αποτελούν το βασικό άξονα της επιστημονικής δραστηριότητας της AstraZeneca στην Ελλάδα και για το 2016 η επένδυση σε αυτόν τον τομέα αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος κ. Jeroen Commissaris, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Δρ. Αντωνόπουλο στην AstraZeneca. Είμαστε μια εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στην επιστήμη με επίκεντρο πάντα τον Ασθενή και είμαστε βέβαιοι πως η εμπειρία και η επιστημονική εξειδίκευση του Δρ. Αντωνόπουλου θα αποτελέσει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της ομάδας της AstraZeneca, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείαςμας στην Ελλάδα».

Ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος είναι ιατρός - λοιμωξιολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου από τις Ιατρικές σχολές του Imperial College και του Royal Free &University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αντίστοιχα.