Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της ΕΕΜΥΥ, μετά τις αρχαιρεσίες της 16 Οκτωβρίου 2015, το οποίο επανεξέλεξε τον οικονομολόγο κ. Γιώργο Στάθη στη θέση του Προέδρου της Ένωσης.
Το νέο δ.σ. έχει ως εξής: 
Πρόεδρος Γιώργος Ι. Στάθης, Οικονομολόγος, MSc ΔΥΥ-ΕΣΥ, πρώην Διοικητής και Διευθυντής κρατικών Νοσοκομείων, Αντιπρόεδρος Χρήστος Καζάσης, Εμβιομηχανικός, PhD, Εμπειρογνώμων Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας, Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Καραφύλλης, Οικονομολόγος Υγείας, PhD, τέως Αντιπρόεδρος ΕΟΦ, Διδάσκων ΜΠΣ, Ταμίας Μαρία Χατζηκοκολάκη, Πολιτικός Επιστήμων, PhD, Διοικητική Διευθύντρια κρατικού Νοσοκομείοy, Μέλος -Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Θεόδωρος Δημόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός, MSc Διοίκησης της Υγείας, Μέλος -Υπεύθυνος Οργάνωσης, Θωμάς Λάζαρης, Οικονομολόγος-Λογιστής Υγείας, Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε. και Μέλος -Εκπρόσωπος στην ΕΑΗΜ, Γεωργία (Γωγώ) Οικονομοπούλου, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, MSc Πολιτικής και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, Στέλεχος κρατικού Νοσοκομείου.
 
Πρόταση για τους Διοικητές των Νοσοκομείων
Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΕΜΥΥ εγκρίθηκε ομόφωνα η Τελική Πρόταση της επιστημονικής εταιρείας για τα απαραίτητα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα και τη διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής των νέων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των κρατικών νοσοκομείων.
Η Πρόταση υποβλήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία  η εφαρμογή αρχών του επιστημονικού management στις Υπηρεσίες Υγείας -ιδιαίτερα μάλιστα σε περίοδο ασφυκτικών δημοσιονομικών περιορισμών- αποτελεί το μοναδικό τρόπο ορθολογικής διαχείρισης των σπάνιων πόρων, με ασθενοκεντρικά κριτήρια. Η συνέχιση της ποικιλόμορφης κακοδιοίκησης, από ανεκπαίδευτα και αναξιοκρατικά επιλεγμένα πρόσωπα και τα φαινόμενα διαφθοράς υπονομεύουν καθημερινά περισσότερο, το ΕΣΥ και διασφαλίζουν την τελική κατάρρευση και (επίσημη) ιδιωτικοποίησή του. Για όλα τα επιμέρους επαγγέλματα του Τομέα Υγείας (Ιατροί, Νοσηλευτές, Φαρμακοποιοί, Τεχνολόγοι κ.λπ.) απαιτούνται ειδικές σπουδές και τυπικά προσόντα, παράλληλα προς την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων. Είναι αδιανόητο να μην ισχύει το ίδιο για τα υπεύθυνα στελέχη ολικής διοίκησης των Υγειονομικών μονάδων (ειδικές σπουδές, εργασιακή εμπειρία, άμεπτο παρελθόν, αξιοκρατική επιλογή), αλλά να εγκαταλείπεται η νοσοκομειακή λειτουργία στη ρουσφετολογική λογική, όπως συμβαίνει επί δεκαετίες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θέσεις των νοσοκομειακών ∆ιοικητών είναι αμιγώς τεχνοκρατικές. Τα στελέχη διοίκησης δεν παράγουν και δεν ασκούν πολιτική. Υλοποιούν, κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο, την πολιτική υγείας της εκάστοτε κυβέρνησης.