Μετά τον κίνδυνο απομάκρυνσης από το σύστημα υγείας των επικουρικών γιατρών, τώρα σειρά έχουν οι γιατροί του π. ΙΚΑ που υπηρετούν ακόμη στις μονάδες, με ασφαλιστικά μέτρα.

Οι γιατροί αυτοί κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από τις μονάδες υγείας που έχουν απομείνει καθώς συζητιούνται στα δικαστήρια οι σχετικές αγωγές.

Στις 4 Νοεμβρίου έγινε στην Αθήνα η εκδίκαση αγωγής γιατρών της 3ης και 4ης ΥΠΕ που υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα στις Μονάδες Υγείας Μακεδονίας-Θράκης.

Τις δίκες παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των γιατρών ΙΚΑ, και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στους διοικητές των ΥΠΕ, την οποία κοινοποίησαν και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τη θέση που τηρούν οι υγειονομικές περιφέρειες δια των δικηγόρων τους.

Συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υγείας σημειώνεται πως "οι δικηγόροι των δύο ΥΠΕ ζήτησαν την ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή την άμεση απόλυση των γιατρών. Υιοθέτησαν το Ν.4238 ζητώντας την εφαρμογή του, αντίθετα με όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Α. Ξανθός δήλωνε τότε στη Βουλή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το νόμο έκτρωμα που διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα  Υγείας στη Χώρα μας.

Οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ οφείλουν άμεσα και δημόσια να αποδοκιμάσουν την στάση των συνηγόρων με ενημέρωση του δικαστηρίου.

Να παραιτηθούν από το αίτημα ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν άμεσα, καλούνται να παραιτηθούν οι ίδιοι.

Η δοκιμαζόμενη περίθαλψη των κατοίκων της χώρας μας δεν έχει άλλα περιθώρια υποβάθμισης.

Οι ευθύνες των Διοικητών 3ης και 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας είναι τεράστιες.

Αναμένουμε άμεσα και ενέργειες του Υπουργείου Υγείας".