Σε διαγραφή των "διευρυμένων" φαρμακοποιών προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλοντας ταυτόχρονα πως έρχεται σε σύγκρουση με συμφέροντα που στόχο έχουν τη διάσπαση και αποδυνάμωση του κλάδου.

Η αίτηση διαγραφής κατά του Σωματείου ΦΑΝΙΕ (που συγκροτήθηκε από φαρμακοποιούς που επέλεξαν το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων), κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που εκπροσωπεί συνολικά τα 11.000 φαρμακεία της χώρας.

Ο ΠΦΣ ανακοίνωσε πως προχώρησε σε σύγκρουση με συμφέροντα που έχουν στόχο την διάσπαση και την αποδυνάμωση του κλάδου, στα πλαίσια της δράσης του για την στήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς  που δέχεται την χαριστική βολή από την διαβλητή ΚΥΑ σχετικά με το ιδιοκτησιακό  καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το νέο μέτωπο της απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν την λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου υγείας. Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση,  απέδειξε την ενοχή του  σιωπώντας … ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων. Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική».

Ο ΠΦΣ στην αίτησή του καταγγέλλει το σωματείο ότι επιχειρεί διασπαστικά να υποκαταστήσει τον θεσμικό ρόλο του ΠΦΣ, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του ν. 3601/28.