Συνολικά 42 περιστατικά από τα οποία τα 16 διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό, 2 στο Σισμανόγλειο και ένα στο ΚΑΤ, κάλυψε το ΕΚΑΒ κατά τον χθεσινό 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, ενώ στα 22 έγινε η παροχή των πρώτων βοηθειών χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν. 

Από τις 20 διακομιδές, οι 11 αφορούσαν αναπνευστικά περιστατικά, οι 4 ορθοπεδικά (μυοσκελετικοί τραυματισμοί) και οι 4 καρδιολογικά.

Το πιο σοβαρό όλων ήταν περιστατικό καρδιακής ανακοπής 50χρονου δρομέα στη Λ. Μεσογείων, όπου μετά την άμεση επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ και της επιτυχούς καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία» (το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα από το ΕΚΕΠΥ προκειμένου ο ασθενής να διασωληνωθεί) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου και νοσηλεύεται.

Για την κάλυψη των 43.000 συμμετεχόντων στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, μεγάλη δύναμη του ΕΚΑΒ, εκτός των μονάδων που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική, βρισκόταν σε πλήρη διάταξη τόσο κατά την εκκίνηση όσο και κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου αλλά και τον τερματισμό, στο Παναθηναϊκό στάδιο. 

Συγκεκριμένα, βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού είχαν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα: 8 ασθενοφόρα, 4 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, 9 μοτοσυκλέτες (Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης), 1 όχημα μικρού όγκου με γιατρό αλλά και 2 ειδικά οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών. 

Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ συντόνισε επιτυχώς 4 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, 11 αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς, πλέον από 150 στελέχη Παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, όπως Γιατρούς, Διασώστες, Νοσηλευτές, Μαθητευομένους του Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ, εθελοντές Φυσικοθεραπευτές και εθελοντές παροχής Πρώτων Βοηθειών, Διαβιβαστές αλλά και Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, το συντονιστικό κέντρο του του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, που επιχειρησιακά λειτουργούσε από κοινού με το ΕΚΑΒ, ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» και το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ», όσο και με τα Κέντρα Υγείας των όμορων, των διαδρομών, περιοχών.

Η επιτυχημένη διεκπεραίωση του επιχειρησιακού σχεδίου παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας από το Ε.Κ.Α.Β., ήταν αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας αλλά και του επαγγελματισμού των Γιατρών, των Διασωστών, των Πληρωμάτων των Ασθενοφόρων, των Μοτοσικλετιστών, των Νοσηλευτών αλλά και των Διαβιβαστών του, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για την κάλυψη του του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ενός εκ των σημαντικότερων Παγκόσμιων Αθλητικών γεγονότων της χρονιάς.  

Με ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΠΥ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του, στους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες και λοιπό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό τόσο του ΕΚΑΒ, όσο και των εφημερευόντων νοσοκομείων για τον επαγγελματισμό, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που σε συνδυασμό με την επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του τόσο σημαντικού Παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος.