Δέκα καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές αποτελούν τα μέλη της Αποστολής "Διαβήτης" και θα επισκεφθούν δέκα δημοτικά σχολεία σε δέκα περιοχές της Ελλάδας, για να εμπνεύσουν τους μαθητές και να τους παρακινήσουν να τρέφονται σωστά, να ασκούνται καθημερινά και να ενημερωθούν για τη μάστιγα του διαβήτη.

Η εκστρατεία ενημέρωσης «Αποστολή "Διαβήτης". Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!», που τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την υποστήριξη της ELPEN και παρουσιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) σε συνέντευξη τύπου. Η αναχαίτιση του διαβήτη ξεκινά δυναμικά με σπουδαίους πρεσβευτές. Αθλητές που έχουν δουλέψει σκληρά για τις διακρίσεις τους και ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα πει σωστή διατροφή, άσκηση, πειθαρχία, στόχος. Πρόκειται για τους:

Θοδωρή Παπαλουκά, διεθνή καλαθοσφαιριστή,

Κώστα Γκατσιούδη, ολυμπιονίκη στο ακόντιο,

Αλέξανδρο Νικολαϊδη, ολυμπιονίκη στο τάε κβον ντο,

Ανθή Καραγιάννη, παραολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου,

Ανδρέα Ζήσιμο, από τους πιο σπουδαίους Έλληνες κολυμβητές,

Νίκο Ρουμελιώτη, διεθνή αθλητή βόλεϊ,

Γιάννη Γεωργαλλή, πρωταθλητή μπάσκετ,

Ανέστη Αναστασιάδη, διεθνή ποδοσφαιριστή,

Γιώργο Σιάκκα, αρχηγό ομάδας ποδοσφαίρου,

Χριστόφορο Μερούση, δρομέα, πρωταθλητή Ελλάδος

"Το πρόγραμμα ενισχύει την ιδέα να δουλέψουμε όλοι μαζί, σαν ομάδα, για την υλοποίηση ενός τόσο υψηλού στόχου και ευχαριστώ από καρδιάς τους σπουδαίους αθλητές, που διαθέτουν τον χρόνο τους αφιλοκερδώς και κάνουν δυνατή την πραγματοποίησή του" είπε ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας, ELPEN.

Στην Αποστολή «Διαβήτης» οι μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού αναλαμβάνουν την αποστολή να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καλής υγείας, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι τέχνης και γνώσης, ενώ, μαζί με τους αγαπημένους τους αθλητές, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το μήνυμα σε ακόμα περισσότερα παιδιά, γονείς και οικείους. Ο διαβήτης αποτελεί μια αυξανόμενη παγκόσμια επιδημία, με περίπου 1.200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 350.000.000 παγκοσμίως, με το 90% να υποφέρει από Διαβήτη Τύπου 2.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στον διαβήτη, διευθυντή Α᾽ Παθολογικής Κλινικής & υπεύθυνος διαβητολογικού ιατρείου & ιατρείου παχυσαρκίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας, Κωνσταντοπούλειο Πατησίων δήλωσε: "Η εμπέδωση γνώσεων που αφορούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχει πολλαπλά οφέλη στα παιδιά και στους νέους. Η εκστρατεία «Αποστολή Διαβήτης» είναι μια τέτοια προσπάθεια, που θα συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό. Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με χαρά και τιμή θέτει τέτοιες δραστηριότητες υπό την αιγίδα της, γιατί, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και σε δράσεις για την κατανόηση και την πρόληψη του προβλήματος του σακχαρώδη διαβήτη".

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας μίλησε ως ασθενής με διαβήτη τύπου 1 για το τι συνεπάγεται η πάθηση για ένα παιδί και η Κλειώ Αποστολάκη, υπεύθυνη προγραμμάτων υγείας από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, είπε ότι με δύο απλές αλλά καίριες κινήσεις, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση του διαβήτη.

Όσοι από τους αθλητές κατάφεραν να παραστούν στη συνέντευξη τύπου, δήλωσαν περήφανοι για τη συμμετοχή τους στην "Εθνική Ομάδα Διαβήτη" και διαβεβαίωσαν συγκινημένοι ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τα παιδιά.