Παραίτηση από το αίτημα να ανακληθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των π.γιατρών ΙΚΑ που παραμένουν σήμερα στις δομές του ΠΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, ζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή, ήρθε μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ), ώστε να μην απολυθούν και οι γιατροί που έχουν απομείνει στις πρωτοβάθμιες δομές της χώρας, τη στιγμή που ήδη οι κενές θέσεις είναι υπερβολικά πολλές και οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους υπάρχοντες υγειονομικούς σχηματισμούς που είναι διαθέσιμοι.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ, υπογραμμίζεται ότι "η Ομοσπονδία θα αγωνίζεται σταθερά, ώστε άστοχες  και επικίνδυνες ενέργειες που υποβαθμίζουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), να αποκρούονται.

Η Υγεία δεν είναι παιχνίδι στα χέρια ανεύθυνων κρατικών λειτουργών, που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο πάνω στα ερείπια που άφησε ο νόμος 4238/14.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει δράση, για την οργάνωση της  ΠΦΥ. 

Έφτασε η ώρα να σταματήσει ο κατήφορος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας".