Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ερευνητών αλλά και του ευρύτερου κοινού από τις αρχές του 19ου αιώνα ακόμη. Η ψυχογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία χαρακτηρίζονται κυρίως ως γένους θηλυκού, καθώς εμφανίζονται 8-9 φορές συχνότερα σε αυτές από ό,τι στους άνδρες και ως επί το πλείστον στην εφηβική ηλικία. Τελευταία ωστόσο, παρουσιάζεται αύξηση στα περιστατικά, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα. Στις έφηβες οι ψυχογενείς διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι πολύ συχνές και δεν είναι λίγες οι φορές που τα κορίτσια αρρωσταίνουν βαριά και, τελικά, χάνουν τη ζωή τους.

Η ΑΝΑΣΑ, με το πρόγραμμα «Τροφή για Σκέψη», απευθύνεται σε μαθητές, εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς, την ιατρική κοινότητα και άλλους φορείς, μέσα από μία σειρά εξειδικευμένων δράσεων, που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου. Συνολικά η ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Υλοποίηση Δράσεων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Πληθυσμού και Διεξαγωγή Πανελλαδικής Μελέτης - Έρευνας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής».

Ειδικότερα έχει ετοιμαστεί εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με:

Δραστηριότητες συμμετοχικού χαρακτήρα (π.χ. δημιουργικό παιχνίδι,  χειροτεχνία-κατασκευές, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων), που θα υλοποιηθούν μέσα στην τάξη από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό με τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή των δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη.

Μάλιστα το υλικό έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και το επόμενο διάστημα πρόκειται να προωθηθεί στα σχολεία όλης της χώρας, μέσω των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Εκπαιδευτικών Διευθύνσεων.

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Φόρουμ Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, με διεθνή συμμετοχ, στις 16.30-20.30 και στις 10.00-17.00 αντίστοιχα, στο Radisson Blu Park Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα) και απευθύνεται στην ιατρική κοινότητα, σε επαγγελματίες ψυχολόγους και διατροφολόγους, σε φορείς που ασχολούνται με το θέμα και σε φοιτητές ιατρικών σχολών και ψυχολογίας.