Η νόσος Graves είναι μια αυτοάνοση διαταραχή, η οποία προσβάλλει περίπου 32 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Πρόκειται για την πιο κοινή μορφή υπερθυρεοειδισμού και χαρακτηρίζεται από την παρουσία αντισωμάτων TSI, τα οποία εντοπίζονται σε ποσοστό ανώτερο του 90% των ασθενών. Τα αντισώματα TSI μιμούνται τη δραστηριότητα των αντισωμάτων TSH, γεγονός που οδηγεί στην  αυξημένη παραγωγή της θυρεοειδούς ορμόνης.

Αν ο ασθενής δεν λάβει θεραπεία, η νόσος Graves μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή, σε γενετικές ανωμαλίες, σε θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, ακόμη και να απειλήσει τη ζωή του. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες να προσβληθούν από τη νόσο Graves είναι 10-20 φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η εταιρία Siemens ανακοίνωσε ότι η πρώτη αυτοματοποιημένη και ποσοτική εξέταση TSI για τη διάγνωση της νόσου Graves εντοπίζει μόνο τα αντισώματα που διεγείρουν τον θυρεοειδή, τα οποία αποτελούν τη σαφέστερη ένδειξη της νόσου. Αυτό καθιστά την εξέταση υψηλής ευαισθησίας, βοηθώντας στη διάγνωση της νόσου. Με κλινική ευαισθησία και ακρίβεια της τάξης του 98,3% και 99,7% αντιστοίχως, η νέα εξέταση TSI της Siemens προσφέρει στα εργαστήρια ένα γρήγορο, εύκολο και συγκεκριμένο διαγνωστικό εργαλείο για την εκτίμηση της νόσου Graves.

«Η Siemens είναι ιδιαίτερα περήφανη που παρουσιάζει την πρώτη αυτοματοποιημένη ποσοτική εξέταση TSI στην αγορά. Η καινοτομία αυτή εξαλείφει την ανάγκη για χειρωνακτικές προετοιμασίες και μεγάλα χρονικά διαστήματα επώασης» εξηγεί ο Franz Walt, Πρόεδρος της Siemens Healthcare Laboratory Diagnostics. «Αυτή η αυτοματοποιημένη εξέταση, όχι μόνο βελτιστοποιεί τις εργαστηριακές διαδικασίες και ενισχύει την αποδοτικότητα, αλλά προσφέρει  στους γιατρούς αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα, επιτρέποντας την ταχύτερη διάγνωση και την έναρξη της κατάλληλης θεραπείας».