Ιατροτεχνολογικά προϊόντα θα μπορούν στο εξής να διαθέτουν και τα φαρμακεία, κατά τα πρότυπα των αναλωσίμων σακχάρου, ύστερα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι φαρμακοποιοί σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό και τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τις πληρωμές του Οργανισμού, αλλά και την απλοποίηση διαδικασιών για την χορήγηση προϊόντων μέσω των 
φαρμακείων.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε πως "μέχρι τέλους του έτους θα γίνουν δυο πληρωμές που αφορούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και ότι αισιοδοξεί πως με το νέο χρόνο θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές και ευελπιστεί πως οι πληρωμές θα γίνονται με καταληκτική ημερομηνία ανά μήνα". Πρόσθεσε ότι "ο κ. Πολάκης δέχθηκε κατά αρχάς την διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω φαρμακείων κατά τα πρότυπα των αναλωσίμων σακχάρου".
.
Κωδικοποίηση νομοθεσίας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, ξεκινά κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί φαρμακείων και φαρμακαποθηκών. Στο πλαίσιο αυτό, οι νομικοί σύμβουλοι του ΠΦΣ και του ΦΣΑ, θα μετέχουν στην ομάδα εργασίας του υπουργείου υγείας για την επεξεργασία και κωδικοποίηση και θα καταθέσουν τις διατυπωμένες θέσεις των φαρμακοποιών για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.