Παράταση ως το τέλος του 2016 παίρνει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", με τη μορφή που ισχύει σήμερα και με τους ίδιους εργαζόμενους, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του με 60 εκ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου στο συντονιστικό των εργαζομένων των δήμων με αφορμή κινητοποίησή τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μ. Συντυχάκης.

Για την επέκταση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" η κ. Φωτίου προανήγγηλε την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή και πρόσθεσε ότι αναφορικά με την τρέχουσα σύμβαση, έχουν ήδη καταβληθεί τρεις δόσεις κατ’ εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της τέταρτης δόσης από τους φορείς που χρηματοδοτούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.  Προκειμένου να κλείσει το πρόγραμμα μέχρι και το τέλος του έτους απαιτείται το ποσό των 5,1 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στους φορείς που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα αναλογικά.

Νέο πρόγραμμα
Στο σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνεται επίσης και η επεξεργασία άμεσα, ενός ολοκληρωμένου Πανελλαδικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ευάλωτων ομάδων. 

Το δίκτυο αυτό θα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (55 εκ. έως και το 2019) και από το ΕΣΠΑ. Στην επεξεργασία του δικτύου αυτού καλούνται να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. Σε συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων και σε διάλογο με τους εργαζομένους θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διασφάλιση των ήδη εργαζομένων στις υφιστάμενες δομές καθώς και η διαδικασία προσλήψεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να καλυφθούν οι τυχόν επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό.