Ομάδα 100 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από ιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στην Καλαμπάκα, όπου εξέτασε 2.000 κατοίκους και πραγματοποίησε 12.000 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις. 

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα 40 γιατρών, 16 διαφορετικών ειδικοτήτων, που περιλάμβανε αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, ακτινολόγους, γυναικολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμιάτρους, νευρολόγους, παθολόγους, παιδιάτρους, πλαστικούς χειρουργούς, πνευμονολόγους, χειρουργούς και ωτορινολαρυγγολόγους. 

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν περιελάμβαναν 1.500 αιματολογικές εξετάσεις (γενικές και βιοχημικές), 1.380 υπερηχογραφήματα σώματος, 400 pap test, 400 γυναικολογικοί υπέρηχοι, 1.600 καρδιογραφήματα, 550 triplex καρδιάς, 400 σπιρομετρήσεις και 100 μικροεπεμβάσεις. Επίσης αντιμετωπίστηκαν 10 έκτακτα περιστατικά και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή ενός ασθενή σε κρατικό Νοσοκομείο της περιοχής με το ασθενοφόρο του ΥΓΕΙΑ, ύστερα από γνωμάτευση της ιατρικής ομάδας του Ομίλου.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ πρόσφερε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας έναν απινιδωτήπιεσόμετρα καθώς και φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Κατά την παράδοση του εξοπλισμού, τόσο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας όσο και οι εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησαν τη Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για την σημαντική προσφορά τους, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους. 

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία η Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κα Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Πριν από 2 χρόνια ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε για την Υγεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου μας, και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 8.000 κάτοικοι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Ανταμοιβή μας είναι τα χαμόγελα  και οι ευχαριστίες όλων των κατοίκων που τόσο απλόχερα μας χαρίζουν, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με μοναδικό σκοπό την υγεία».

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική συμπαράσταση του Ιδρύματος Marfin, ενώ χυμούς και γάλατα προσέφερε η Vivartia, εταιρία του Ομίλου MIG, σε όσους κατοίκους προσήλθαν.