Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Μαρούσι που πρόκειται να υποδεχτεί την Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά, πρόκειται να βρεθούν οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, συγκεντρώνοντας  φάρμακα από αύριο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ.

Στο μεταξύ, δεκάδες πολίτες που επισκέφθηκαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στο πλαίσιο της δράσης του ΙΣΑ και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν έλεγχο και να ενημερωθούν για το σακχαρώδη διαβήτη.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές του Ιατρείου που ενημέρωσαν τον κόσμο για τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου και την ανάγκη πρόληψης.

«Η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τη σύγχρονη “μάστιγα” του σακχαρώδη διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του και στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Ο Ι.Σ.Α. βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό παρόμοιων πρωτοβουλιών καθώς σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τους Έλληνες, όλοι οι επιστημονικοί φορείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε το μέγιστο κοινωνικό δικαίωμα, την Υγεία»