Προσφορά για προσυμπτωματικό έλεγχο σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, παρέχει τo Πανελλαδικό Δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων πιστοποιημένης φροντίδας Iatrica, στα πλαίσια της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), μεταξύ 23 Νοεμβρίου - 11 Δεκεμβρίου 2015.

Η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ενημέρωση, έλεγχο και πρόληψη των καρδιομεταβολικών παθήσεων των νέων στη μετέπειτα ζωή τους.

Η παχυσαρκία, ειδικά η κοιλιακή παχυσαρκία αποτελεί έναν από τους υποκείμενους παράγοντες κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο και καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό το ρόλο του σύγχρονου εργαστηρίου στον εξατομικευμένο υπολογισμό του κινδύνου μιας μοιραίας σχέσης της παχυσαρκίας, ειδικά της σπλαχνικής παχυσαρκίας με μεταβολικές διαταραχές.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία ελέγχου των παιδιών τους, η οποία γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία, μέσα από το portal www.iatrica.gr,  ή και τηλεφωνικά στο 210-3413460 (ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου από τις 10.00 έως τις 18.00).