Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» θα προσφέρει δωρεάν ποσό οστικού μοσχεύματος ανά κεφαλή, παράλληλα με τα είδη των μοσχευμάτων που άρχισε να παρέχει σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.  

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες και η στρατηγική συνεργασία του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας με το Εργαστήριο Τεχνολογικής Έρευνας Οστικών Μοσχευμάτων του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» έχει ξεκινήσει. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, που αναμένεται να αποβεί αμοιβαία αποδοτική και να αναδείξει την ανταποδοτική σχέση των δύο Φορέων με την κοινωνία, το Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας έχει τη δυναμική να παρέχει σημαντική ποσότητα απορριπτέων κεφαλών οστών, ως πρώτη ύλη για την παρασκευή οστικών μοσχευμάτων, τα οποία έχουν ευρύτατη κλινική εφαρμογή σε ιατρικές ειδικότητες, όπως: ορθοπαιδικοί χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί, νευροχειρουργοί, γναθοχειρουργοί, περιοδοντολόγοι, εμφυτευματολόγοι κ.ά.

Όπως σημειώνεται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ηρακλή Καραγεώργο, το Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας είναι το πρώτο Νοσοκομείο, που συνεργάζεται σε αυτό το επίπεδο με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», σύμφωνα με τις θεσμικά  προ-απαιτούμενες διαδικασίες. Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των δαπανών του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας για ορθοπαιδικές κλινικές εφαρμογές και όχι μόνο, στον τομέα των οστικών και στη συνέχεια και άλλων μοσχευμάτων, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί και στο ερευνητικό πεδίο.

Επίσης επισημαίνεται από τη Dr. Έφη Τσιλιμπάρη, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών και Αντιπρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ότι το εργαστήριο είναι μοναδικό στην Ελλάδα στην τεχνογνωσία επεξεργασίας και παραγωγής ανθρώπινων οστικών και άλλων μοσχευμάτων από το 1970 (ΦΕΚ Γ1/ 19804/ 25-1-71) και λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της EuropeanAssociationofTissueBanks (EATB), ενώ είναι πιστοποιημένο επί σειρά ετών κατά ISO 9001/2008.