Παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων για τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν οι γιατροί του ΠΕΔΥ, από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργο Γιαννόπουλο, επισημαίνουν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΟΣΕΥΠ ΠΕΔΥ κ.κ. Παν. Ψυχάρης και Αθ. Αποστολόπουλος με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2015, με αφορμή την έκδοση εγγράφου από την ΥΠΕ (αριθμ. πρωτοκ. 36019/19-11-2015), με το οποίο απειλούνται οι γιατροί του ΠΕΔΥ με ημερήσιο πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε μέρα που διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Για το έγγραφο αυτό, η ΠΟΣΕΥΠ ΠΕΔΥ απηύθυνε επιστολή στον Πρωθυπουργό, με την οποία επισημαίνει ότι παρότι ο διοικητής είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την εργασία των ιατρών χωρίς διακοπή του ελευθερίου επαγγέλματός τους, "όπως διέταξε το δικαστήριο, εκείνος εν γνώσει της παρανομίας, απειλεί ότι θα περάσει τους εργαζόμενους από πειθαρχικό γιατί άσκησαν το δικαίωμά τους να προσφύγουν στα Δικαστήρια!

Εάν το Κράτος φέρεται έτσι στους εργαζόμενους - και μάλιστα σε εκείνους που έχουν δικαιωθεί από τα Δικαστήρια – τότε, ποιο είναι το εργασιακό μέλλον στη Χώρα μας;

Το θέμα ξεπερνά ήδη κατά πολύ το χώρο της Υγείας και γίνεται ευρύτερο, αφορώντας πλέον τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη Χώρα μας".

Η Ομοσπονδία κάλεσε τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας να λάβουν αμέσως θέση, ενώ δήλωσε πως επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια που θα περιφρουρήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και καταλήγοντας διερωτήθηκε: Την ρήτρα των 300 ευρώ ανά ημέρα και ανά γιατρό θα την πληρώσει από την τσέπη του ο κ. Γιαννόπουλος ή θα την επιβαρυνθεί ο Ελληνικός λαός;