Μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα καταθέσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί στην Τράπεζα Πειραιώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διευθέτηση του factoring, δηλαδή της παραχώρησης των τιμολογίων των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα για την επίσπευση της πληρωμής τους τα προηγούμενα χρόνια (πριν ακόμη ιδρυθεί ο ΕΟΠΥΥ).

Παράλληλα, ο ΙΣΑ μαζί με τις ενώσεις των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, θα προχωρήσει σε εξώδικη δήλωση - καταγγελία κατά της Τράπεζας Πειραιώς, για την αδικαιολόγητη αδιαφορία της στην διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών από τον σημερινό ΕΟΠΥΥ, ποσά τα οποία υπερβαίνουν το χρέος των γιατρών προς την Τράπεζα και μπορούν να συμψηφιστούν με τις οφειλές. Συνεπώς, εάν η Τράπεζα συνεχίζει να αδρανεί για την υποχρέωση διεκδίκησης των οφειλόμενων ποσών του ΕΟΠΥΥ προς του ιατρούς , ο ΙΣΑ θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διεκδίκηση των ποσών αυτών.

Τα παραπάνω αποφάσισε η συνάντηση στον ΙΣΑ όλων των ενώσεων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών σχετικά με το θέμα της Πειραιώς Factoring και τη διευθέτηση των "κόκκινων δανείων".

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνονται οι επαφές με την Πειραιώς Factoring και τις Τράπεζες για την δανειοδότηση των ιατρών μέσω της επιτροπής που έχει ορίσει το Πανυγειονομικό Μέτωπο υπό την προεδρεία του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Ταμίας του ΙΣΑ, Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ και τηςΈνωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος κ. Φ. Πατσουράκος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης και Πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Μ.Α.Α., ο κ.Θοδωρής Χατζηπαναγιώτου Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ., Πρόεδρος Ένωσης Πυρηνικών Ιατρών, ο κ. Ιωάννης Κλεινάκης Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. και μέλος ΔΣ ΠΕΕΒΙ, ο κ. Γεώργιος Βουγιούκας Πρόεδρος Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., ο κ. Θεόδωρος Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ακτινολόγων, Γεώργιος Τσαγρής Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Ανάργυρος Πλακιώτης Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και επίτιμος πρόεδρος ΠΕΕΒΥ, ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Επαγγελματιών Απεικονιστών Ελλάδος, ο κ. Ιωάννης Μαρμαράς Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Ανδρέας Θωμόπουλος Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, η κ. Μπετίνα Κρούμπχολντς Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Π.Φ.Υ.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.