Έντονη αντίδραση των γιατρών του ΠΕΔΥ, προκαλούν οι δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι η απόφασή του να ζητήσει λύση της εργασιακές σχέσεις με ορισμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ "δεν μας κατέβηκε στο κεφάλι ξαφνικά", αντίθετα "πρόκειται για εφαρμογή σχετικής απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ), η οποία ελήφθη, μάλιστα, με την προτροπή του ιδίου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού".

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ, κ.κ. Παν. Ψυχάρης και Θαν. Αποστολόπουλος, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αρνούνται ότι η απόφαση του διοικητή ήρθε ύστερα από προτροπή του υπουργού και τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Δεν φτάνει που ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας την απόλυση γιατρών παραβίασε κάθε υποχρέωση που έχει με βάση δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, δυστυχώς δεν έχει ούτε το θάρρος να παραδεχθεί δημοσίως τις πράξεις του. Γι’ αυτό καταφεύγει σε ψέματα, εν γνώσει του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι για 26 από τους γιατρούς για τους οποίους «δεν του κατέβηκε τάχα ξαφνικά στο κεφάλι» να τους απολύσει, έχει εκδοθεί η υπ΄ αριθμ. 1157/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία τους έχει δικαιώσει. Το γνωρίζει μάλιστα πολύ καλά αυτό, γιατί στις 10 Νοεμβρίου 2015 κατέθεσε εν κρυπτώ αίτηση ανακλήσεως της εν λόγω απόφασης, η οποία δικάζεται στις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Μέχρι σήμερα όμως, η απόφαση αυτή έχει πλήρη ισχύ, αφού δεν έχει δικαστεί καν η αίτηση ανακλήσεως! Εκβιάζει παρά ταύτα τους γιατρούς με την απειλή της παραπομπής τους σε πειθαρχική διαδικασία να κλείσουν τα ιατρεία, προτού καν δικαστεί η υπόθεση!

Δεν φθάνουν όλα αυτά, επικαλείται ότι τάχα οι ανωτέρω ενέργειές του, καλύπτονται από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ) και είναι σε γνώση του Υπουργού, ο οποίος μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς του Διοικητή, προέτρεψε να γίνουν τα ανωτέρω. Ας παρουσιάσει λοιπόν την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ. Ας μας εξηγήσει γιατί στις 9/11/2015 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή να παραιτηθούν η 3η και η 4η ΔΥΠΕ από αίτηση ανακλήσεως που είχαν υποβάλει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, γεγονός το οποίο έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα και γιατί εκείνος παραταύτα κατέθεσε όμοια αίτηση την επομένη. Που βρισκόταν ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έμαθε την εντολή του Υπουργείου;

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες καλύπτονται από την πολιτική βούληση του Υπουργού Υγείας όπως ισχυρίζεται ο Διοικητής. Οι Υπουργοί, μας έχουν επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνονται σεβαστές".

Η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ ζητά από τον διοικητή να ανακαλέσει αμέσως την παραπάνω δήλωσή του και να παραιτηθεί από την αίτηση ανακλήσεως,  μέχρι το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών να διευθετηθεί οριστικά από το νομοθέτη, όπως επανειλημμένα έχει διαβεβαιώσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
 
Επίσης, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει θέση.