Το μοναδικό πιστοποιημένο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα λειτουργεί στην Παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του Ιασώ Παίδων, ύστερα από την πρόσφατη ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association – ECHSA Congenital Database)

Η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων με το Αθηναϊκό Καρδιοχειρουργικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Παιδοκαρδιοχειρουργού, Δρ. Γιώργου Σαρρή, με πολλαπλές επιστημονικές διακρίσεις και τίτλους (HarvardMD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS), πιστοποιήθηκε και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των ελαχίστων πιστοποιημένων Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων σε όλη την Ευρώπη.

Ο Διευθυντής του Αθηναϊκού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου, Δρ. Σαρρής, ο οποίος έχει αναλάβει από τον Ιούλιο 2013 την οργάνωση και Διεύθυνση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων, εφαρμόζει από ετών αυστηρό πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί με την ομάδα του. 

Στα πλαίσια αυτού του πολύπλευρου προγράμματος, τα στοιχεία όλων των Παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέρονται ανελλιπώς στη Βάση Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας.

Παράλληλα, ο Δρ. Σαρρής, όπως ελάχιστοι Ευρωπαίοι παιδοκαρδιοχειρουργοί, υποβάλλει ο ίδιος εθελοντικά τα χειρουργικά του αποτελέσματα σε έλεγχο από τους αρμοδίους ανεξαρτήτους κριτές της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, για τη βεβαίωση της ποιότητας των επεμβάσεων και την ακρίβεια των στατιστικών αποτελεσμάτων. 

Αυτή η πρακτική αποτελεί καθιερωμένη διαδικασία απολύτως εθελοντικού χαρακτήρα της ομάδας του Δρ. Σαρρή, γεγονός που πιστοποιεί και επισφραγίζει την αναγνώριση του από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για το υψηλό επίπεδο των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί.

Αυτή η εξονυχιστική διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των χειρουργικών αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, και στις 3 Νοεμβρίου 2015, ο Dr Zdzislaw Tobota, Τεχνικός Διευθυντής (Technical Director) του ECHSA Congenital Database απένειμε στον κ. Σαρρή τα σχετικά Διπλώματα Πιστοποίησης των Παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας

Στο πλαίσιο παρουσίασης της πιστοποίησης της κλινικής σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιασώ κ. Χαρ. Μαμελετζής, τόνισε ότι "στο ΙΑΣΩ Παίδων, “ακούμε” όλες τις καρδιές των παιδιών και ανταποκρινόμαστε αμέσως σε εκείνες που μας χρειάζονται, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς. Αναδεικνύουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και στεκόμαστε δίπλα σε όσα  παιδιά χρήζουν ιατρικής βοηθείας και δυστυχώς δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα αλλά και υποστήριξη από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Γνωρίζετε όλοι για το 13 μηνών κοριτσάκι με την πολύ σοβαρή συγγενή κυανωτική καρδιοπάθεια…".

Ο κ. Μαμελετζής τόνισε ότι στην παιδιατρική κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων, κύριο μέλημα είναι η φροντίδα του κάθε παιδιού, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και θεραπεία, με ιατρική τεχνολογία αιχμής, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων, μία από τις πιο προηγμένες ΜΕΘ στην Ευρώπη, κορυφαίο ιατρικό προσωπικό όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.