Ακατάλληλα για κολύμβηση κρίθηκαν τα νερά σε 9 παραλίες της Αττικής, καθώς και στα λιμάνια, αγκυροβόλια και τις εκβολές ομβρίων υδάτων.

Στις περιοχές αυτές, απαγορεύεται η κολύμβηση με απόφαση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με απόφαση, οι παραλίες αυτές είναι οι εξής:

 1. Από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.
 2. Η περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.
 3. Τα λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του κέντρου “Miramare”.
 4. Η περιοχή από το βόρειο άκρο του Μικρολίμανου μέχρι την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).
 5. Ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις όπου τοποθετούνται απαγορευτικές πινακίδες.
 6. Η περιοχή των ναυπηγείων και του λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).
 7. Στη Ραφήνα, όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.
 8. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων αεροπορίας ΘΑΑ.
 9. Στην περιοχή του Ασωπού ποταμού, 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του.

  Απαγορεύεται, επίσης, ο κολύμβηση σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων και σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων. 
  Με την απόφαση, υπενθυμίζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, η ανάγκη εντατικοποίησης του συστηματικού δειγματοληπτικού ελέγχου των νερών κολύμβησης, και της παρακολούθησης των πιθανών πηγών ρύπανσης (εγκαταστάσεις επεξεργασίς υγρών αποβλήτων κ.λπ.) με στόχο την εξυγίανση του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.