Ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των χρηστών της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του eHealth Forum 2015 της ελληνικής διοργάνωσης για την προαγωγή της ηλεκτρονικής υγείας, που θα διεξαχθεί στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015.

Σχετική πρόσκληση απηύθηνε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και η ΗΔΙΚΑ στους χρήστες της εφαρμογής, μετά την τριετή λειτουργία της.
Η διαβούλευση θα γίνει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 7.30 το απόγευμα.
Προεδρεύων της συνεδρίας θα είναι ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., κ. Αναστάσιος Τάγαρης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος

Στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και του Υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσουν το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα δεχθούν ερωτήσεις και προτάσεις για τη βελτίωσή του, με στόχο μια πιο αποτελεσματική και πιο φιλική για τους χρήστες και τον ασθενή εφαρμογή.

Στη συνεδρία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, καθώς και των επιστημονικών εταιρειών για να τοποθετηθούν, να εκφράσουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, καθώς και να υποβάλουν προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη της εφαρμογής της ηλ. συνταγογράφησης στη χώρα μας. 

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ιατρών και φαρμακοποιών στη διαβούλευση, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του eHealth Forum 2015 φόρμα υποβολής ερωτήσεων ή/και παρατηρήσεων για την εφαρμογή της ηλ. συνταγογράφησης, όπως προκύπτουν από την τριετή πλέον εμπειρία των χρηστών της. 

Η υποβολή των ερωτήσεων θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ehealthforum.org/e-prescription/ 

Πέραν των ερωτήσεων που θα έχουν συγκεντρωθεί μέσω της παραπάνω διαδικασίας και του ιστοτόπου του eHealth Forum, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσα από τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.